Udgivelser

Romaner:
Hvordan man slipper væk, roman, forlaget Jensen & Dalgaard, oktober 2016

“Jeg ligger på sofaen under et hæklet grønt tæppe, som altid har været her, og jeg drikker kaffe og spiser vaniljekranse, fordi min far elskede dem. Jeg tror, der var omkring 40 pakker i pulterkammeret. Mette Marie kalder dem Atombombekranse, fordi “det er godt med et lager, hvis nu man vil overleve en atomkrig” og det er det jeg gør. Jeg overlever en atomkrig. Der mangler bare en bombe. Til gengæld ringer telefonen.”

1. En udviklingshistorie uden udvikling
2. En roadmovie uden bevægelse
3. Et ønske uden håb
4. En kærlighedshistorie uden kærlighed
5. En drøm uden indhold
6. En roman fuld af sukkerroer, vaniljekranse og dødelige liljekonvaller.

Vi møder en ung kvinde i en lille by. I et lille samfund. Og hendes verden forbliver noget lille. Det er en roman om at miste, men det er også en roman om ingenting. Bogen er skrevet i korte tekster og indeholder også tilbageblik på det var var engang. Anbefales!” Bogblogger.dk

“Med få velvalgte ord, tegner hun en skitse af sin fortælling, og lader så fortællingen selv udfolde sig i alt det der ikke siges. Alt det der ikke fortælles. Det er en svær kunst at mestre, men Kragh-Müller gør det virkelig flot” Bogrummet.dk

 

Profetens datter, roman,  forlaget Tiderne Skifter,  2013:

Uddrag af Profetens datter her…

“Sofie Kragh-Müller  komponerer denne dans mellem drøm og virkelighed, fortid og nutid, vanvid og kærlighed med stor elegance. (…)  Sikke en start!”
Kristeligt Dagblad

Der er noget næsten blichersk tragisk ved den grundfortælling, der som en kerne er indkapslet i radiojournalisten Sofie Kragh-Müllers debut som romanforfatter. (…) Slet ikke nogen ringe debut.”
Politiken, fire hjerter

Der er noget almengyldigt i Sofie Kragh-Müllers fornemmelse for, at beskrive de knudepunkter, hvor livet ikke makker ret.” Jyllands-Posten.

Sofie Kragh-Müller modtog Aage Brodersen og hustru f. Erna A. Andersens Legat for sin debutroman,  der også blev udtaget som et bud på årets yngre lovende debut af juryen under Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat.


Kortprosa
Tingene har ændret sig på det seneste/Tale fra folket/Referat fra dag I-VII efter krisen, Kortprosa, Magasinet UDkant nr. 14. www.udkant.nu (efterår 2020)
Jeg besteg et bjerg i stuen,
samtale om skrift, lærer/elevforhold, inspiration og psykisk lidelse, Magasinet Standard 2019, 33.årgang, nr 1.
Ischi Mayakes evige liv og død
, bestilt af Kirkefondet i anledning af deres 150 års jubilæum over temaet “TID”. Skrevet som en analogi over v3  i Prædikerens bog, 2017.
Spaghetti I-IV, prosatekst, HVERMANDAG.DK, 2015.
De der frygter natten, smsnovelle,  forlaget SMS-Press, 2011.
Breve til Tally, Brevlitt.dk
(2013-1015).
Pressen om Brevlitt.dk:

P1 Kultur – interview med Trisse Gejl og Sofie Kragh-Müller
Politiken – artikel med Merete Pryds Helle og Sofie Kragh-Müller